Med Instagrams uppdatering att följa hashtags har du nya möjligheter att nå ut i bruset. Du kan alltså följa en hashtag på Instagram, precis på samma sätt som du följer ett konto. En funktion som möjligtvis har integrerats på grund av kritik mot Instagrams Algoritm, för att inte gå miste om inlägg i ditt flöde som kan ligga dig i intresse. Här nedan listar vi några fördelar med den nya funktionen och hur den hjälpa dig boosta din profil och inspiration.

Större chans att synas i flödet
För någon som har ett fåtal följare är det numera ett guldläge att lyckas synas bland bruset i Instagram flödet. Med hjälp av det nya sättet att integrera med hashtags på väljer Instagram ut inlägg markerade med den specifika hashtagen och presenterar det i flödet för den som valt att följa respektive hashtag. Det blir alltså lättare att synas på Instagram än tidigare och ger dig chans att få fler likes och följare.

Nå ut till mindre nischade grupper
Med hjälp av den nya funktionen på Instagram är det lättare att följa dina intresse och besparar dig massvis med tid från att klicka dig igenom profiler i hopp om att hitta ny inspiration. Allt du behöver göra är att skriva in en hashtag; ett intresse, en hobby eller en plats att följa och lättare få ta del av det som faktiskt ligger dig varmt om hjärtat. Ett steg närmare ett personaliserat flöde och chansen att finna nischade communities inom diverse intresseområden. Låt dig inspireras av hur SuperMoon Bakehouse i New York har dragit sig nytta av kraften att använda rätt hashtags.

Hitta nya hashtags att följa
Visste du att du även kan spana in vilka hashtags som andra följer, precis om du kan se vilka andra konton som personen följer? Så innan du börjar följa ett tiotal pinsamma hashtags, ha i åtanke att alla andra kan se vilka hashtags du följer om du har en publik profil! Om man ser det från den ljusa sidan så blir det lättare för dig att upptäcka snarlika hashtags inom ditt intresseområde för att nå en större publik.

Bild The Verge