Sprid dina budskap och boosta dina Instastories med hjälp av Instagrams senaste funktioner. Sociala Medie-verktyget har nyligen lanserat en ”text only”- funktion med olika typsnitt och bakgrunder samt en rad olika GIF:s att styla dina stories med. 

Instagram stories växer sig större och större. Idag är verktyget hälften så stort som konkurrenten Snapchat, som de lyckades växa om på enbart 2 dagar. Nya uppdateringar i verktyget testas och rullas ut på löpande band. Här nedan listar vi vad som hänt på Instagram fronten den senaste månaden.

Type

En av Instagrams senaste uppdateringar heter Type, en funktion som låter dig sprida dina budskap med enbart text i dina Stories. Uppdateringen som har varit under utveckling en längre tid är nu officiell, trots att inte alla profiler har fått tillgång till funktionen.

Hur vet du att du fått tillgång till den nya funktionen? Swipa till höger i ditt Instagram flöde för att få åtkomst till kameran. Om du har fått tillgång till den nya funktionen så finner du uppmaningen TAP TO TYPE (mellan LIVE och NORMAL funktionerna). Den nya text-funktionen är även ett test för användare att kors-publicera sina stories via Whatsapp.

GIF invasion

Från dansande bokstäver till snurrande Tacos och vibrerande hjärtan. Har ditt Instastories flöde invaderats av en massa roliga GIF:s på senaste? Det går numera att integrera animerade GIFs till dina bilder och videos i Instastories, ett roligt och kreativt sätt att få dina stories att sticka ut. Du får tillgång till GIFs genom att swipa upp efter du tagit din bild (funktionen ligger under Location-taggen).

Uppdatera dina hashtags

Vill du undvika att Instagrams algoritm uppfattar din profil som spammig ? Då bör du sluta kopiera och klistra in samma lista av hashtags till varje post du publicerar. Genom att använda sig av olika men relevanta hashtags till varje inlägg du publicerar ökar du din chans att prioriteras av algoritmen och hitta nya följare!