Om du vill lyckas på Instagram så är ett tips att du lägga ner tid på dina bilder. Valen är många! Följande redigeringsprogram hjälper dig få till det lilla extra ⭑. Alla appar är gratis så det är bara att prova dig fram och se vad som passar just för dig!

VSCO har flera olika filter. Det finns justeringar för ljusstyrka, kontrast, klarhet, skärpa, mättnad och skuggor . Möjligheter att tona dina foton i olika färger finns också. Detta är ett perfekt verktyg för de som inte känner sig bekväma med att göra för mycket redigeringar själv.

Snapseed är en populär redigeringsapp från Google som ger dig full kontroll över dina bilder. Den har nio redigeringsverktyg för att göra dina bilder precis som du vill ha de. Skillnaden från Instagram är att Snapseed kan justera filteringseffekter genom att ändra ljusstyrka och mättnad. En app som är väldigt lättanvänd!

Pixlr en bildredigerings- och filter app där du kan bygga ditt eget Instagram-liknande filter fast med flera olika effekter. Det finns bland annat funktioner som redigerar exponering, kontrast, ljusstyrka och mättnad.

Aviary är en bildredigerare som har allt från avancerade redigeringsmöjligheter till filter och effekter. Här kan du också beskära och rotera foton. Vill du lägga till text på dina bilder så gör du det med ett anpassat pennverktyg.

Adobe Photoshop Express har filter, ramar och justeringsmöjlighet för bilder och beskärningsmöjligheter. Den har även alla redigeringsfunktioner som du är van vid som exponering, kontrast, skuggor, värme och nyanser.