Man pratar ofta om att göra ett bra första intryck. Vi anser att känslan på Instagram är lite likadan. Nu räcker det inte med att ha fina redigerade bilder utan flödet måste också hänga ihop.

Med våra tips kan du ta ditt flöde från bra till fantastiskt!

Välj en Instagram-estetik
Försök att följa en gemensam estetik (och göra det tilltalande) som följer med genom hela ditt flöde. Detta ger dig mer frihet i vilka bilder du kan posta och när. Kolla igenom ditt flöde för att se vilken känsla du gillar bäst redan innan och se om du vill följa en mörk, ljus eller färgstark känsla. Det är viktigt att ha en röd tråd.


Använd liknande filter för att bevara den röda tråden i ditt flöde
För att få ett naturligt flöde så är det bra att använda samma sätt att redigera dina bilder varje gång. Det innebär att begränsa dig till ett fåtal filter som fungerar och inte alltid välja nya.


Låt inte ditt Instagramflöde tappa sin helhet
Ibland är det bra att studera sitt flöde. Passar alla bilder tillsammans? De bästa flöden har en variation av olika typer av bilder efter varandra för att skapa mer liv, alltså helst inte två selfies i rad. Det svåraste med att få ihop sitt flöde är att få olika typer av bilder att se bra ut bredvid varandra. Har du laddat upp en bild, studera hur det ser ut, om det inte passar ihop är det bara att radera och välja en annan eller avvakta.


Bra flöden postar foton som passar ihop
Det gäller inte bara att redigera dina foton, du måste även vara selektiv när det kommer till att välja vilka bilder du ska posta. Ett exempel är att om alla dina bilder går i ljusa färger så kommer inte en mörk bild att passa in.

Om du har en bild som du gärna vill posta men den passar inte riktigt in. Då är ett tips att göra bilden svart och vit, det brukar bli mer accepterat i flödet på så sätt.


Att få ihop ett fint Instagramflöde tar tid och planering
Om du verkligen vill komma till nästa nivå med ditt Instagramflöde så är vårt tips att du lägger ner tid och passion. Många av de stora Instagrammare lägger 1-2 dagar i veckan på att redigera och fixa sina instagramflöden innan de publicerar bilderna under veckan.

Detta är endast tips! Hitta det som känns rätt för dig!